Kirjoita sivustolle

Kirjoita meille

Haluatko kirjoittaa, mutta tekstin kanssa on ongelmia? Yhdistyksemme tarjoaa tilaisuuden kehittyä kirjoittajana.


Peli Legacy tarjoaa niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin kirjoittajille tukea ja opastusta. Kanssamme voit oppia nykyaikaisen verkkolehden toimituskäytänteitä, kuten artikkeleiden suunnittelua, kirjoittamista ja julkaisemista, haastatteluiden nauhoittamista ja purkamista sekä tietysti kaikista tärkeintä: oman kritiikin jalostamista lukijoita entistä paremmin palvelevaan muotoon.

Ei haittaa, vaikka et olisi kirjoittanut peleistä aikaisemmin, sillä niitä on helppo lähestyä myös muun taiteen kautta. Jos katsot esimerkiksi paljon elokuvia tai luet kirjoja, lukisimme erittäin mielellämme näkökulmastasi peleihin liittyen. Tärkeintä kirjoittamisessa on selkeä ja johdonmukainen tyyli, jossa painoarvoa annetaan ensisijaisesti hyvin perustelluille mielipiteille.

Kuten olet saattanut jo huomata, olemme voittoa tavoittelematon yhdistys, joten korvauksia kirjoituksista emme toistaiseksi maksa. Mikäli haluat ansaita kirjoituksillasi, kannattaa ensin tarjota niitä muualle.

Ideoinnin helpottamiseksi olemme listanneet alle juttuideoita, jotka kiinnostavat meitä ja lukijoitamme.

  • Kirjoituksesi ei tarvitse olla arvostelu. Julkaisemme myös kolumneja, tapahtumaraportteja ja erilaisia pelejä tutkivia esseitä.
  • Emme ole kiinnostuneita peleistä, joita on käsitelty jo tarpeeksi muissa medioissa — ellet ole löytänyt jotain käänteen tekevää näkökulmaa lähestymiseesi. Sen sijaan arvostamme vähemmän tunnettujen ja runsasta keskustelua herättävien pelien nostamista parrasvaloihin.
  • Digitaalinen pelaaminen on vain murto-osa pelaamisen kokonaisuutta. Lauta-, kortti- ja roolipelit ovat erityisen kiinnostavia, joten kirjoita niistä. Larppaatko? Kerro lisää.
  • Pelaamista sivuavat artikkelit ovat lämpimästi tervetulleita. Pelillisyys tai pelien hyödyntäminen työnteossa ja erilaisissa harrastuksissa on aina kiinnostava asia. Miten sinä käytät sitä?
  • Elektroninen urheilu on pinnalla. Kaikki sisältö sitä koskien on tervetullutta.
  • Kirjoitukset ihmisiltä, jotka eivät katso olevansa pelaajia — mitä pelit ja pelaaminen merkitsevät harrastukseen vihkiytymättömälle?

Autamme tekemään kaikista kirjoituksista kielellisesti ja tyylillisesti sellaisia, jotta ne kiinnostavat myös vähemmän pelaavia ihmisiä.

Kun olet saanut jotain aikaiseksi, jaa se sivuston päätoimittajalle tai koko toimitukselle Google Drivessa, jos mahdollista. Muussa tapauksessa lähetä tiedosto helposti aukeavassa tiedostomuodossa tämän lomakkeen kautta. Muista liittää mukaan yhteystietosi, jotta voimme toimituksessa ottaa yhteyttä sinuun. Toimituksella on ennen artikkelin julkaisemista oikeus muokata tekstiäsi kieliasun osalta ja antaa kommentteja, mutta muutoin tekijänoikeudet säilyvät itselläsi.

Vielä muistutuksena: kirjoita omaperäisesti, laveasti ja rohkeasti omin sanoin, mutta vältä ylitsepaisuvaa huumoria. Sivustollamme kirjoitat aikuisille ja ajatteleville ihmisille.